Fiat 500 Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
Just purchased a new Fiat 500 Sport (North America) about 120 miles ago and had just noticed the concentric speedometer indicator ('needle') stuck at ~73mph when traveling around 30mph (as indicated via digital readout in the center of speedo/tach). When I got home and turned off the ignition it dropped to 70mph and stayed there. Upon turning the ignition back on (not starting the car), the speedometer moved/'jumped' down to ~63mph. I then turned the key to the no power position which dropped the 'needle' back to 60mph. Wasn't sure what to think of the drop down to 60mph. Next, something kind of puzzling happened... upon turning the key back to on/power, the speedometer dropped to 53 mph and then drops to 50mph when I turned back to the off position. Another exactly 10mph drop??? I did this ignition on and off sequence several times and the speedometer would decrease by 10mph each time (as if in some diagnostic mode) until it dropped under 0 and what would be the normal reading while the car is off. I then drove around and it stayed lined up with the digital readout as it should and now appears to work normally (although I haven't topped 45mph so far).
I hope this isn't a bad omen for North American Fiat 500s, but it seems like a glitch to me and will wait and see if this gets stuck again when cruising over 70 mph (if that is when it happened before??). Hopefully it isn't something faulty with the speedo/tach mechanism as it may require the dealership pulling the console. Not something I'd like the car to go through so early on.
Wanted to post to see if anyone has seen this in other forums including new European 500s. I haven't seen problems like this in my brief search. Thanks for any input!
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hi. Just joined this form, as I purchased a new Fiat in June and about a week or so ago, this same thing happened to me. The speedometer stuck at 70 and after turning it off and on several times, it dropped back to 0. This has happened 3 times now. Just would like to know if you have fixed your problem and if it required you to bring the car back to the dealer. Thanks
 

·
Super Moderator
Joined
·
22,119 Posts
Hi. Just joined this form, as I purchased a new Fiat in June and about a week or so ago, this same thing happened to me. The speedometer stuck at 70 and after turning it off and on several times, it dropped back to 0. This has happened 3 times now. Just would like to know if you have fixed your problem and if it required you to bring the car back to the dealer. Thanks

Welcome to the forum. This is a very old post that I guess no one at the time noticed or had a reply for so if you like making your own new post might help get you some answers, this one though is bumped to the top with replies so it may also help, good luck and I would suggest contacting your local studio. You can also send a PM to FiatCares here on the forum as he is a FIAT employee and helps many here on the forum.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top