Fiat 500 Forum banner
21 - 40 of 45 Posts
To miły wygląd. Sprawia, że ​​wygląda jeszcze bardziej retro niż samochód już jest. Myślę, że białe ściany również wyglądałyby dobrze.

Wciąż wygląda świetnie! Biała ściana załatwi sprawę!

Image

Image
Białe ściany!! I nazwij mnie szalonym, ale dopasowanie kolorystyczne chromowanych elementów do koloru felgi stalowej wyglądałoby całkiem nieźle

Cześć, szukałem sposobu, aby to zrobić w moim Fiacie Pop z 2013 roku. Właściwie zamówiłem kołpaki Baby Moon o średnicy 10,125 cala. Problem polega na tym, że kiedy chciałem je zamontować w samochodzie, zdałem sobie sprawę, że nie pasują. Czy ktoś może podać mi link do piasty użytej w tym projekcie? Dziękuję!

Cześć, chciałem to zrobić w moim Fiacie Pop z 2013 roku. Właściwie zamówiłem kołpaki Baby Moon o średnicy 10,125 cala. Problem polega na tym, że kiedy chciałem je zamontować w samochodzie, zdałem sobie sprawę, że nie pasują. Czy ktoś może podać mi link do rzeczywistej piasty użytej w tym projekcie? Dziękuję!
Witamy na forum.

Jestem zupełnie nowy na tym forum i tak naprawdę znalazłem je, szukając w Google pomysłów na przeróbkę standardowych stalowych felg Fiata, którego właśnie kupiliśmy dla mojej żony. Podobnie jak niektórzy inni, jestem ciekaw, który 10-calowy baby moon z HubCapMike's został faktycznie użyty. Wygląda na to, że ma dość małą głębokość i zakrzywia się prosto w powierzchnię koła, bez tej płaskiej, 3/4-calowej grubej obręczy, którą widzę na niektórych standardowych baby moons. Czy to jedna z wersji "kołpaków baby moon z klipsem do kół" do przyczepy kempingowej AirStream lub ciężarówki Chevy z lat 47-70, które sprzedaje HubCapMike?

Dzięki. Kilka tygodni temu sprzedałem moją starą ciężarówkę Ford z '49 roku, a następnego dnia moja żona znalazła na Craigslist zielonego Fiata z '13 roku, w którym się zakochała. Zrobiłem małe poszukiwania w Google, żeby zobaczyć, co można z nim zrobić (po prostu nie potrafię trzymać samochodu w stanie fabrycznym... lol) i znalazłem ten wątek pokazujący zielonego Fiata z pierścieniami i kołpakami na pomalowanych felgach stalowych. Oboje pokochaliśmy ten wygląd, więc próbujemy go powtórzyć. Poprzedni właściciel w pewnym momencie wygiął jedną ze stalowych felg dość mocno na dziurze, jak się domyślam, i zgubił kilka kołpaków, więc założył na nią tanie, plastikowe kołpaki AutoZone z 5 szprychami / 5 "śrubami". Zamówiłem nową felgę stalową, zestaw sprężyn Eibach prokit, a teraz wciąż próbujemy wymyślić, który baby moon wybrać, żeby móc zamówić zestaw wraz z kilkoma pierścieniami ozdobnymi. Wygląda na to, że prawdopodobnie będę musiał zadzwonić do HubCapMike's lub czegoś w tym stylu, żeby to rozgryźć. Powinno wyglądać całkiem fajnie, kiedy już wszystko skonfigurujemy!

Dzięki. Kilka tygodni temu sprzedałem moją starą ciężarówkę Ford z '49 roku, a następnego dnia moja żona znalazła na Craigslist zielonego Fiata z '13 roku, w którym się zakochała. Zrobiłem małe poszukiwania w Google, żeby zobaczyć, co można z nim zrobić (po prostu nie mogę utrzymać samochodu w stanie fabrycznym... lol) i znalazłem ten wątek pokazujący zielonego Fiata z pierścieniami i kołpakami na pomalowanych stalowych felgach. Oboje pokochaliśmy ten wygląd, więc próbujemy go powtórzyć. Poprzedni właściciel w pewnym momencie wygiął jedną ze stalowych felg dość mocno na dziurze, jak przypuszczam, i zgubił kilka kołpaków, więc założyli na nią tanie, plastikowe kołpaki AutoZone z 5 szprychami / 5 "lug". Zamówiłem nową stalową felgę, zestaw sprężyn Eibach prokit, a teraz wciąż próbujemy dowiedzieć się, który baby moon kupić, żeby móc zamówić zestaw wraz z kilkoma pierścieniami ozdobnymi. Wygląda na to, że prawdopodobnie będę musiał zadzwonić do HubCapMike's lub czegoś w tym stylu, żeby to ustalić. Powinno wyjść całkiem fajnie, kiedy już wszystko ustawimy!
Super zobaczyć kilka zdjęć, kiedy skończysz... lub będziesz dalej. ;)

Dodałem kołpaki w stylu Fiat z 1970 roku z pierścieniami ozdobnymi. Użyłem tych samych klipsów VW, o których wspomniano powyżej, ale musiałem je przyciąć, ponieważ były za wysokie. Jedynym problemem jest to, że tanie pierścienie ozdobne, które dostałem przez wally world, cały czas skrzypią/grzechoczą. Szukam lepszego zestawu.

Cześć. Zainspirowałem się niektórymi postami tutaj i chcę podzielić się nowymi butami mojego Fiata 500. Standardowe koła miały 15 cali, a teraz mam na nich letnie koła. Kupiłem nowe stalowe felgi Fiat 14 cali, pomalowałem je na biało i założyłem kołpaki VW baby Moon. Dzięki za inspirację. Miłej i bezpiecznej podróży! :)

Witaj. Zainspirowałem się niektórymi postami tutaj i chcę podzielić się moimi nowymi butami do Fiata 500. Standardowe koła miały 15 cali, a teraz mam na nich letnie koła. Kupiłem nowe stalowe felgi Fiata 14 cali, pomalowałem je na biało i zamocowałem kołpaki VW baby Moon. Dziękuję za inspirację. Życzę miłej i bezpiecznej podróży! :)
View attachment 111052
View attachment 111050
View attachment 111054
View attachment 111053
View attachment 111051
Witam. Jak zamocowałeś kołpaczki do felg?

21 - 40 of 45 Posts