Po miesiącach rozmyślań i kontemplacji w końcu zamontowałem kołpaki Baby Moon na moim wspaniałym Fiacie 500 Pop z 2012 roku! Jestem wielkim fanem wyglądu „old school”.
Użyłem klipsów do kołpaków z wczesnych lat 60. XX wieku VW bug (znalazłem je na Ebay). Baby moons to 10-calowe kołpaki z hubcapmike.com. 15-calowe „pierścienie ozdobne” są również z hubcapmike.com. Koła są pomalowane lakierem błyszczącym Rustoleum „Almond”. To praca z trzema warstwami.Spójrz na zbliżenie klipsa zamontowanego na kole. Użyłem gwintownika 10-24 i wyciąłem gwint w pięknym stalowym kole. Użyj śruby o długości pół cala i podkładki zabezpieczającej, a klips pozostanie (miejmy nadzieję) zabezpieczony. To było łatwe i proste. Tylko cztery klipsy na koło i te kołpaki pozostają na miejscu - nawet 6000 mil później.Pierścienie ozdobne mają sprężynę/chwytak, który utrzymuje je na miejscu. Wystarczy je zatrzasnąć lekkim uderzeniem dłoni. Delikatne puknięcie wokół pierścienia to wszystko, co jest wymagane.Tak, są to standardowe 15-calowe felgi stalowe, które są standardem we wszystkich modelach Pop. Po prostu zdejmij te niezbyt piękne plastikowe kołpaki, które były dostarczane z samochodem, a znajdziesz te same koła (pomalowane na czarno z fabryki).Kupiłem wiertło i gwintownik (to tnie gwinty) w tym dużym sklepie z artykułami dla domu Big Orange. Będziesz musiał zdobyć klucz do gwintownika. Lepiej, idź do ludzi w lokalnym Ace Hardware. Zawsze mają tam kompetentnych ludzi, którzy mogą nauczyć Cię, jak używać klucza do gwintownika i tworzyć gwinty do śrub. Sklepy Big Orange nigdy nie wydają się mieć przyzwoitej pomocy ani doświadczonych ludzi. Poza tym sklepy Ace Hardware to zwykle małe, rodzinne sklepy. Musimy wspierać małe firmy w tym kraju. Możesz zapłacić kilka dolarów więcej za narzędzia, ale wiedza, którą zdobędziesz, będzie tego warta.Jeśli zdecydujesz się podjąć ten niesamowicie prosty projekt, po prostu wywierć otwory na górze okrągłego „garbu”, jak widać na zdjęciach. Klipsy do kołpaków Volkswagena mają dużą elastyczność i powinny trzymać kołpaki Baby Moon, nawet jeśli nie jesteś bardzo dokładny podczas wiercenia. Wskazane jest, aby najpierw wywiercić mniejszy otwór prowadzący. Następnie wywierć otwór prowadzący za pomocą odpowiedniego większego wiertła. Zaufaj mi w tej kwestii.Pamiętaj, aby użyć gwintownika 10-24 i półcalowych śrub 10-24. MUSISZ użyć podkładek zabezpieczających! Użyłem śrub ze stali nierdzewnej i podkładek zabezpieczających. Klipsy VW zardzewieją na długo przed kołami lub śrubami. Zdecydowanie radzę pomalować przed wierceniem i gwintowaniem kół.