Wow, wygląda to o wiele lepiej. Dla kogoś, kto nie ma doświadczenia w montowaniu czegokolwiek skomplikowanego, jak łatwo to zrobić? Czy instrukcje są dość proste? Czy powiedziałbyś, że zajmuje to może 30 minut? Dzięki za pomoc!
Cała operacja zajęła mi półtorej godziny, ale gdybym miał to zrobić jeszcze raz, zajęłoby to nie więcej niż 20 minut. Całe moje doświadczenie przed tą zmianą sprowadzało się do wymiany kilku żarówek halogenowych, gdy przepaliły się w moim starym samochodzie. Wszystko sprowadza się do posiadania małych rąk do żarówek postojowych, liczyłem na pomoc mojej żony, trochę cierpliwości, taktu i zdrowego rozsądku.
Są one dostarczane bez instrukcji, a jedyną instrukcją, jaką otrzymałem, było nagranie audio WhatsApp po włosku, w którym jedyne, co zrozumiałem, to że "to bardzo proste".
Rzeczywistość jest taka, że to proste. Najpierw wyjmujesz żarówkę h19, pociągając palcem od dołu do góry, a następnie masz już dostęp do żarówki w5w, którą wyjmuje się, obracając uchwyt żarówki o 180° w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara. Montaż odbywa się w odwrotnej kolejności. Problem polega na tym, że elektronika, która sprawia, że żarówka jest kompatybilna z canbusem i statecznik, są duże i nie mieszczą się w osłonie reflektora. Więc zrobiłem "krzyż" za pomocą noża i przepuściłem przez niego dwa przewody, aby przymocować elektronikę i statecznik do wewnętrznej krawędzi podwozia i gotowe. Instalacja przebiegła bardzo dobrze, pozwala mi wrócić do halogenów, jeśli muszę zanieść go do FIAT-a, a zysk w oświetleniu jest dość duży.
Gumowe mieszki, które są wysyłane z zestawem, są za duże do naszego samochodu i zdecydowałem się ich nie używać. Użyłem oryginalnych osłon z nacięciem krzyżowym, aby przeprowadzić przewody.