Fiat 500 Forum banner
21 - 40 of 80 Posts
Naprawdę zainteresowany, aby zobaczyć, jak sobie radzisz. Istniejący halogen H19 to połączenie świateł drogowych/mijania, a drugie światło wolframowe to W5, które znajduje się wewnątrz obudowy. Co masz na myśli mówiąc o światłach drogowych i światłach pozycyjnych?
Przepraszam za moje złe wyjaśnienie. Kupiłem z jednej strony żarówkę h19 (światła mijania i drogowe), a z drugiej żarówkę, która robi światło postojowe do wnętrza reflektora. Mam nadzieję, że wkrótce dostanę paczkę i zrobię test.

Discussion starter · #23 ·
Kiedy je otrzymasz, możesz opublikować kilka zdjęć z bliska tych urządzeń, ale daj nam również znać, jak poszło z montażem. Kiedy próbowałem żarówek Osram H4 (o których mi powiedziano, że są kompatybilne z H19), miały piękny biały kolor i wiązkę światła, ale wszystko było rozproszone. Wspaniale jest zobaczyć zdjęcia świateł mijania i drogowych z jednym halogenem i jedną nową diodą LED H19. Powodzenia!

Kiedy je otrzymasz, czy możesz opublikować kilka zdjęć z bliska urządzeń, ale także poinformować nas, jak poszło Ci dopasowanie. Kiedy wypróbowałem żarówki Osram H4 (które, jak mi powiedziano, były kompatybilne z H19), miały piękny biały kolor i wiązkę światła, ale było to wszędzie. Świetnie jest zobaczyć zdjęcia świateł mijania i drogowych z jednym halogenem i jednym nowym LED H19. Powodzenia!
Możesz na to liczyć. Zrobię szczegółową recenzję produktu, jak tylko będę mógł go wypróbować. Podobno dotrą do mnie w przyszły poniedziałek. Mam nadzieję, że będę mógł Ci coś powiedzieć we wtorek lub środę.

Dzięki!

Jeśli po wymianie tylko jednej żarówki możesz znaleźć białą ścianę lub drzwi garażowe, zdjęcie ze środka przedniej szyby pokazuje porównanie wzoru i jasności, jak to na moim 500e 1. generacji:

Zdjęcie z przodu samochodu tak naprawdę niewiele pokazuje:

Czy otrzymałeś zestaw LED? Czy miałeś już okazję go zainstalować?
Właśnie odebrałem paczkę i wygląda dobrze. Nie będę mógł zacząć nad tym pracować przez kilka dni. Światła pozycyjne przychodzą, żarówki LED h19 do świateł mijania i drogowych również przychodzą. Zawierają również niezbędną elektronikę, aby nie dawały błędu (adapter canbus). Z drugiej strony zawierają również dwa miechy, aby zastąpić osłony pochodzenia większą przestrzenią, aby móc zakryć elektronikę, która dostosowuje się do canbus.

Na razie wydaje się, że sprawa zapowiada się dobrze. Za kilka dni wyślę Ci zdjęcia.

Właśnie odebrałem paczkę i wygląda dobrze. Nie będę mógł zacząć nad nią pracować przez kilka dni. Światła pozycyjne przychodzą, żarówki led h19 do świateł mijania i drogowych również przychodzą. Zawierają również niezbędną elektronikę, aby nie dawały błędu (adapter canbus). Z drugiej strony zawierają również dwa mieszki, które zastępują oryginalne osłony, aby mieć więcej miejsca na pokrycie elektroniki, która dostosowuje się do canbus.

Na razie wydaje się, że rzecz zapowiada się dobrze. Za kilka dni wyślę Ci zdjęcia.
Jestem również bardzo zainteresowany, aby zobaczyć, jak Ci idzie. Jeśli będziesz miał okazję opublikować również metodę ich zmiany, byłoby to bardzo pomocne (szczególnie jeśli zamienią te żółte światła z lat 80. w białe światła z lat 20.!)

Udało mi się już wprowadzić zmianę. To dość proste, chociaż trzeba wtedy umieścić elektronikę w bezpiecznym miejscu, ale jest otwór, który pozwala na zaczepienie jej do podwozia i pozostawienie w dobrym stanie. Żarówkę h19 bardzo łatwo wymienić. Wciskasz od dołu do góry i wychodzi w jednym kawałku. Pozycja pierwsza jest nieco bardziej skomplikowana, jeśli masz duże dłonie. Chodzi o to, żeby obrócić ją o 180º w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara i wychodzi razem z uchwytem. Wyciągasz żarówkę i zastępujesz ją żarówką LED.

Świecą znacznie mocniej (teraz mam reflektory w pozycji 1), ale dobrze się odcinają i jak dotąd bez problemów.

Kupiłem pakiet tutaj: Xenonpertutti

Udało mi się już dokonać zmiany. To dość proste, chociaż trzeba wtedy umieścić elektronikę w bezpiecznym miejscu, ale jest otwór, który pozwala na zaczepienie jej do podwozia i pozostawienie w dobrym stanie. Żarówkę h19 bardzo łatwo wymienić. Wciskasz od dołu do góry i wychodzi w jednym kawałku. Pozycja pierwsza jest nieco bardziej skomplikowana, jeśli masz duże dłonie. Chodzi o to, aby obrócić ją o 180º w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara i wychodzi razem z uchwytem. Wyciągasz żarówkę i zastępujesz ją żarówką LED.

Świecą znacznie mocniej (teraz mam reflektory w pozycji 1), ale dobrze się odcinają i jak dotąd bez problemów.

Kupiłem zestaw tutaj: Xenonpertutti

View attachment 112260
View attachment 112261
Wow, to wygląda o wiele lepiej. Jak łatwo jest to zrobić dla kogoś, kto nie ma doświadczenia w montowaniu czegokolwiek skomplikowanego?
Czy instrukcje są dość proste? Czy powiedziałbyś, że zajmuje to może 30 minut? Dzięki za pomoc!

Wow, wygląda to o wiele lepiej. Dla kogoś, kto nie ma doświadczenia w montowaniu czegokolwiek skomplikowanego, jak łatwo to zrobić? Czy instrukcje są dość proste? Czy powiedziałbyś, że zajmuje to może 30 minut? Dzięki za pomoc!
Cała operacja zajęła mi półtorej godziny, ale gdybym miał to zrobić jeszcze raz, zajęłoby to nie więcej niż 20 minut. Całe moje doświadczenie przed tą zmianą sprowadzało się do wymiany kilku żarówek halogenowych, gdy przepaliły się w moim starym samochodzie. Wszystko sprowadza się do posiadania małych rąk do żarówek postojowych, liczyłem na pomoc mojej żony, trochę cierpliwości, taktu i zdrowego rozsądku.

Są one dostarczane bez instrukcji, a jedyną instrukcją, jaką otrzymałem, było nagranie audio WhatsApp po włosku, w którym jedyne, co zrozumiałem, to że "to bardzo proste".

Rzeczywistość jest taka, że to proste. Najpierw wyjmujesz żarówkę h19, pociągając palcem od dołu do góry, a następnie masz już dostęp do żarówki w5w, którą wyjmuje się, obracając uchwyt żarówki o 180° w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara. Montaż odbywa się w odwrotnej kolejności. Problem polega na tym, że elektronika, która sprawia, że żarówka jest kompatybilna z canbusem i statecznik, są duże i nie mieszczą się w osłonie reflektora. Więc zrobiłem "krzyż" za pomocą noża i przepuściłem przez niego dwa przewody, aby przymocować elektronikę i statecznik do wewnętrznej krawędzi podwozia i gotowe. Instalacja przebiegła bardzo dobrze, pozwala mi wrócić do halogenów, jeśli muszę zanieść go do FIAT-a, a zysk w oświetleniu jest dość duży.

Gumowe mieszki, które są wysyłane z zestawem, są za duże do naszego samochodu i zdecydowałem się ich nie używać. Użyłem oryginalnych osłon z nacięciem krzyżowym, aby przeprowadzić przewody.

Dzięki, to doceniam. Te włoskie instrukcje głosowe są klasyczne! Przepraszam, trochę trudno zrozumieć, co masz na myśli, mówiąc o zrobieniu krzyża - jeśli możesz wysłać kilka zdjęć tego, co masz na myśli, byłoby to bardzo pomocne. Dzięki za dotychczasowe wskazówki!

Discussion starter · #33 ·
Udało mi się już dokonać zmiany. To dość proste, chociaż trzeba wtedy umieścić elektronikę w bezpiecznym miejscu, ale jest otwór, który pozwala na zaczepienie jej do podwozia i pozostawienie w dobrym stanie. Żarówkę h19 bardzo łatwo wymienić. Wciskasz od dołu do góry i wychodzi w jednym kawałku. Pozycja pierwsza jest nieco bardziej skomplikowana, jeśli masz duże dłonie. Chodzi o to, aby obrócić ją o 180º w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara i wychodzi z uchwytem. Wyciągasz żarówkę i zastępujesz ją żarówką LED.

Kupiłem pakiet tutaj: Xenonpertutti

View attachment 112260
View attachment 112261
Czy masz jakieś zdjęcia wiązki światła? Również zdjęcie, ile dodatkowych rzeczy wystaje z tyłu? Wielkie dzięki

Discussion starter · #35 ·
Wow! To dużo dodatkowej elektroniki. Kiedy zamontowałem diody LED Osram H4, nie było nic, a one działały dobrze, ale oczywiście wzór był całkowicie błędny. Bardzo dziękuję za Twoje posty. Zamierzam zaryzykować i zamówić ze strony włoskiej, choć z pomocą kolegi z mojego biura w Mediolanie :)

Wow! To dużo dodatkowej elektroniki. Kiedy zamontowałem diody LED Osram H4, nie było nic, a one działały dobrze, ale oczywiście wzór był całkowicie błędny. Bardzo dziękuję za Twoje posty. Zamierzam zaryzykować i zamówić ze strony włoskiej, chociaż z pomocą kolegi z mojego biura w Mediolanie
Proszę bardzo. Jesteśmy na forum, aby sobie pomagać.

Daj nam znać, kiedy je dostaniesz. Musisz zamówić dwa produkty, pakiet żarówek h19 i żarówki postojowe w5w.

Dzięki, to doceniam. Te włoskie instrukcje głosowe są klasyczne! Przepraszam, trochę trudno zrozumieć, co masz na myśli, mówiąc o zrobieniu krzyża - jeśli możesz wysłać kilka zdjęć, byłoby to bardzo pomocne. Dzięki za dotychczasowe wskazówki!
Mówię o zrobieniu kilku krzyżowych cięć w tylnej plastikowej osłonie reflektora, aby można było przez nią przeciągnąć przewody. Jeśli wykonujesz montaż tak jak ja, musisz przeciągnąć dwa, ten, który zasila statecznik, a następnie ten, który idzie z jednostki sterującej do żarówki. Nie zrobiłem zdjęć mojej osłony, ale pomysł jest zbliżony do tego załączonego.

Image

21 - 40 of 80 Posts