Zabrałem moją 500e prima z 2022 roku do serwisu w warsztacie innym niż Fiat, ponieważ w pobliżu nie ma serwisu Fiata. Niestety nie udało im się zresetować powiadomienia o serwisie, czy ktoś wie, jak to zrobić?
Ponieważ w 2. generacji 500e wbudowana jest brama bezpieczeństwa (SGW) w sposób, który uniemożliwia używanie urządzeń SGW By-Pass, tylko dealerzy lub niezależni z narzędziem FCA WiTech2 mogą dokonać resetu.Wziąłem mojego 2022 500e prima do niezależnego warsztatu, a nie Fiata, na przegląd, ponieważ w pobliżu nie ma warsztatu Fiata, niestety nie byli w stanie zresetować powiadomienia o serwisie, czy ktoś wie, jak to zrobić?
Absolutnie się zgadzam, musiałem zabrać mojego 500E do Fiata na pierwszy serwis po zaledwie 6 miesiącach, myślałem, że będzie za darmo, ale naliczyli fenomenalną kwotę za nic. Powiedzmy, że w euro było to około 300 €. Nigdy nie byłem zadowolony z dealera i absolutnie nie zamierzam wracać ani płacić tego rodzaju kwoty za usunięcie klucza.Skanery Autel (poniżej 500 USD) i wierzę, że TopDon również może teraz resetować wskaźniki serwisowe, ale trzeba zapłacić raz za możliwość automatycznego uwierzytelniania. Śmieszne, skoro jesteśmy właścicielami pojazdów.
To nie jest tanie, ale z drugiej strony perspektywa, że nie trzeba iść do serwisu, aby wykonać tę prostą usługę raz w roku, jest rzeczywiście kusząca.www.garagediagnostictools.co.uk stwierdza::
"Subskrypcja Autel Fiat SGW Access oferuje klientom wygodny i niezawodny sposób dostępu do modułu SGW (Security Gateway) w pojazdach Fiat, Alfa Romeo i Chrysler. Dzięki 12-miesięcznej subskrypcji użytkownicy mogą odblokować pełny potencjał swojego narzędzia diagnostycznego Autel dla tych konkretnych modeli pojazdów.
Aby zapewnić bezproblemową obsługę, klienci proszeni są o podanie numeru seryjnego swojego narzędzia diagnostycznego Autel podczas procesu realizacji transakcji. Należy pamiętać, że narzędzie musi być narzędziem z brytyjskim numerem seryjnym, aby umożliwić dostęp do SGW. Autel potrzebuje około 10 dni roboczych na przetworzenie i aktywację subskrypcji, umożliwiając dostęp do SGW w narzędziu.
Subskrypcja Autel Fiat Access otwiera szereg możliwości i funkcji dla pojazdów Fiat, Alfa Romeo i Chrysler. Uzyskując dostęp do modułu SGW, użytkownicy mogą wykonywać zaawansowaną diagnostykę, uzyskiwać dostęp do specjalnych funkcji oraz wykonywać programowanie kluczy i zadania kodowania specyficzne dla tych marek pojazdów. Subskrypcja zapewnia, że narzędzia diagnostyczne Autel są na bieżąco z najnowszym oprogramowaniem, zapewniając użytkownikom niezbędne narzędzia do rozwiązywania złożonych napraw i konserwacji pojazdów.
Autel stawia na satysfakcję klienta i dąży do świadczenia wysokiej jakości usług. 12-miesięczna subskrypcja Autel Fiat SGW Access ma na celu zapewnienie dłuższego okresu dostępu do modułu SGW. Pozwala to użytkownikom na wydajną i efektywną pracę nad pojazdami Fiat, Alfa Romeo i Chrysler, dając pewność w rozwiązywaniu wszelkich problemów motoryzacyjnych, które mogą się pojawić.
Należy pamiętać, że subskrypcja Autel Fiat SGW Access jest specyficzna dla pojazdów Fiat, Alfa Romeo i Chrysler i jest ważna przez okres 12 miesięcy. Ważne jest, aby upewnić się, że narzędzia diagnostyczne Autel są kompatybilne z tą subskrypcją i spełniają niezbędne wymagania."
Koszt to 150 £ / rok oprócz zakupu urządzenia Autel.
Jak stwierdziłem w #4, obejście SGW nie może być używane w 500e drugiej generacji, ponieważ jego SGW nie jest odrębnym podmiotem.50 dolarów tutaj w USA. Myślę, że można by kupić jeden z tych modułów obejścia SGW i używać go z prawie każdym przyzwoitym skanerem.