Fiat 500 Forum banner
21 - 38 of 38 Posts
Odbiornik Miccus Blubridge wspomniany powyżej, mimo że wycofany z produkcji przez Miccus, jest dostępny na eBayu u dostawcy o nazwie "gadgetsvillestore". tutaj jest link.

Tak to wygląda. Okazuje się, że mam jego odpowiednik, nadajnik Miccus Blubridge, który podłączam do wyjścia słuchawkowego mojego telewizora, aby umożliwić mojemu telewizorowi bezprzewodową transmisję przez Bluetooth do moich słuchawek. Działa dobrze.
Image

Zamówiłem jeden, aby wypróbować pomysł podłączenia jego połączenia koncentrycznego do jednego złącza w schowku i USB, do ładowania podtrzymującego, do połączenia USB. Bądź na bieżąco.
OK... Otrzymałem miccus Rx, sparowałem go z moim iPhone4, a następnie włożyłem telefon i miccus do mojego Abarth Cabrio, podłączając małe złącze męskie/męskie do gniazda mini jack w schowku i mały przewód do podłączenia miccus do portu USB w pobliżu mini jacka.

Działa FANTASTYCZNIE!

Strumieniuje muzykę z iPhone'a 4. Cała kontrola odtwarzania jest przekazywana do iPhone'a... elementy sterowania na kierownicy do pomijania do następnego utworu nie działają, chociaż "Wycisz" działa (ale telefon nadal odtwarza... po prostu tego nie słychać).

Zostałem zaskoczony i zdumiony faktem, że iPhone nadal działał przez Blue & Me. Nadal mogłem nacisnąć przycisk na kierownicy do rozpoznawania mowy, a następnie wypowiedzieć żądaną nazwę, a on ją wybiera, a rozmowa telefoniczna odbywa się przez głośniki i mikrofon FIAT jak poprzednio!

Jakość dźwięku przez miccus jest lepsza niż w przypadku iPhone'a podłączonego do portu USB. Głośność jest dwukrotnie wyższa (tj. 20 w samochodzie, jeśli głośność iPhone'a jest ustawiona na maksimum, jest równa ustawieniu samochodu 40 dla iPhone'a przez USB.) Bas jest lepszy, tony wysokie są lepsze, ogólny dźwięk jest lepszy niż iPhone przez USB. Miccus używa protokołu Bluetooth A2DP, który, o ile rozumiem, jest formatem bezstratnym, w przeciwieństwie do innych formatów Bluetooth.

Możesz więc wymienić lepszą jakość dźwięku na mniejszą integrację z samochodem... kontrolujesz całe odtwarzanie z telefonu.

Jedyną funkcją, której jeszcze nie przetestowałem, ale myślę, że działa, jest to, czy miccus faktycznie ładuje się przez port USB (co jest jedynym powodem, aby mieć go tam podłączonego, a także mini gniazdo audio!). Żywotność baterii wynosi 7 godzin i naładowałem go, zanim go włożyłem, więc nie był tam wystarczająco długo, aby to zobaczyć. Wiem jednak, że USB ładuje mojego iPoda, więc podejrzewam, że to zadziała.

Uważam, że możliwość strumieniowania przez Blue & Me została rozwiązana dzięki tej technice. Możesz odtwarzać dowolny dźwięk, który może odtwarzać Twój telefon... nie tylko muzykę, ale także Pandorę, audiobooki, mówione wskazówki itp. WOW!

Całkowicie się zgadzam, John....rozwiązanie Miccus jest bardzo dobre: Jakość dźwięku jest doskonała i nie trzeba go włączać ręcznie za każdym razem, gdy samochód jest uruchamiany. Miałem MAŁY problem z tym, że mój telefon "widział" Miccus, ale chcę wspomnieć, że uznałem również, że pracownicy obsługi klienta w Miccus są BARDZO pomocni, w tym oferując mi wymianę i opłaconą kopertę do zwrotu niedziałającego urządzenia (niepotrzebne, ponieważ teraz działa świetnie).

Nadal mam kabel biegnący od schowka do ładowarki USB w gnieździe 12 V, ale po wypłacie przejdę na adapter USB Y (NIE kupuj "huba" - to nie zadziała) i zmieniacze płci. Zobacz wcześniejsze notatki tutaj.

Paul

Mam miccus od kilku dni i przejechałem ponad 800 mil do i z Abarth Track Experience.

Moje otwarte pytanie, czy miccus pozostał naładowany przez port USB, jest już odpowiedzią, ponieważ minęło wystarczająco dużo czasu, aby miccus się rozładował.

Miccus POZOSTAJE naładowany przez port USB.

Podsumowując, świetne rozwiązanie do implementacji strumieniowania ze źródła Bluetooth.

Wysłane z AutoGuide.com Free App

Nie mogę tego uruchomić z moim pendrivem. Bardzo frustrujące. Prawie się poddałem!t, wybaczcie moją literówkę: Mam Fiata 500, a nie 500L.

Potrzebuję adaptera USB "passthrough", który wysyła zasilanie TYLKO przez jeden port, a dane I zasilanie przez drugi. Myślałem, że to właśnie dostaję przez Amazon, ale okazuje się, że jest to technicznie "hub" i dlatego nie spełnia zadania.

Jednak poszedłem "na dół i brudno": Mam pendrive 32 GB z moją biblioteką mp3 podłączony do portu USB w schowku i odbiornik Bluetooth Miccus podłączony do gniazda "aux". Aby zasilić Miccus, mam kabel wychodzący ze schowka, wzdłuż szwu w konsoli, do gniazda 12 V, gdzie mam podłączoną podwójną ładowarkę USB.

Szczerze mówiąc, w tej chwili jestem na dole, ponieważ Miccus wyzionął ducha. Jednak zdecydowana większość recenzji Miccusa była zachwycająca; więc w nadziei, że po prostu dostałem zły, zwracam go do Amazon i moja wymiana powinna dotrzeć jutro.

Mam większość tej samej muzyki na karcie SD mojego telefonu, która znajduje się na pendrive w samochodzie; ale tak naprawdę chcę Pandory, Tune-In Radio i wielu innych aplikacji audio do strumieniowania przez stereo Fiata. Działało pięknie przez kilka dni i mam nadzieję, że znów zadziała przez dłuższy czas :)

Paweł
Kupiłem Miccusa i mogę

Tylko jeśli masz nawigację TomTom, możesz przesyłać strumieniowo muzykę przez Bluetooth, jednak istnieje adapter Bluetooth USB, który można podłączyć do portu USB z serwisu eBay, aby to umożliwić. Nadal będziesz musiał sterować muzyką za pomocą telefonu, do czego polecam uchwyt samochodowy Mountek CD Phone z serwisu Amazon.

Image

Image

najlepsza konfiguracja moim zdaniem dla tych bez nawigacji

twój telefon może sparować się z wieloma urządzeniami i używać wielu urządzeń jednocześnie. więc twój telefon połączy się i użyje blue and me do rozmów telefonicznych i tego adaptera usb do strumieniowania dźwięku z twojego telefonu :)

Link do adaptera Bluetooth http://www.ebay.com/itm/380629014194?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

^Kupiłem 4 od tej samej osoby na ebay. szybka wysyłka i naprawdę tanie.

http://www.amazon.com/Mountek-nGroo...ices/dp/B004G1L52Q/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1379606800&sr=8-1&keywords=cd+mountek

^świetny uchwyt... nigdy nie używam mojego odtwarzacza CD. Używam SXM i Pandora na moim telefonie, więc mogę zobaczyć wyświetlacz na moim telefonie i zmieniać stacje tak, jakbym miał radio z ekranem dotykowym :)

Kupiłem również rozszerzony pakiet baterii do mojego telefonu, więc nie muszę się martwić o tak częste ładowanie :D

Miło mi widzieć, że znajdujesz opcje. Oczywiście nie powinny być one konieczne: Blue&Me powinno sobie z tym poradzić, ale tego nie robi. Zgadzam się z tobą w kwestii rozszerzonej baterii do smartfona: z przyjemnością zniosę grubszy telefon, jeśli nie będę musiał go podłączać do ładowania przy każdej okazji, tylko po to, by mieć pewność, że ma zasilanie, gdy go potrzebuję.

Cieszę się, że znajdujesz opcje. Oczywiście nie powinny być konieczne: Blue&Me powinno być w stanie to obsłużyć, ale tak nie jest.
Zgadzam się w 100%... Nie ma absolutnie żadnego powodu, dla którego nie powinno być to możliwe. Fiat musi wstać z kanapy i zaktualizować oprogramowanie układowe.

Cóż, w końcu ukończyłem moje obejście tego problemu! Odkładałem zdobycie kabli i adapterów, ponieważ pieniądze - stosunkowo niewielka kwota - były potrzebne gdzie indziej.

Mam następujące elementy....

Odbiornik Bluetooth Miccus Bluebridge A2DP
Pendrive Sandisk
Adapter USB Y
Zmieniacze płci USB

Teraz ważne jest, aby dokonać tego rozróżnienia: Przez "adapter USB Y" NIE rozumiem huba USB. Ponieważ złącze USB w schowku Fiata 500 nie jest PRAWDZIWYM USB 2.0, nie akceptuje huba USB. Musi to być adapter typu przeznaczonego do dostarczania zasilania z dwóch portów USB do jednego urządzenia; to jest jego ZAMIERZONY cel. Używamy go prawie dokładnie w odwrotny sposób, dlatego zmienniki płci USB są prawdopodobnie konieczne.

Tylko pendrive wymienia dane; odbiornik Bluetooth, podłączony do gniazda Aux, potrzebuje połączenia USB tylko do ładowania podtrzymującego.

Mój telefon z systemem Android paruje się - i łączy - zarówno z Blue&Me (do audio rozmów telefonicznych), jak i odbiornikiem Bluetooth Miccus Bluebridge A2DP (do usług audio, takich jak Pandora, Tune-In Radio i plików audio na karcie SD telefonu). Pendrive zawiera moją bibliotekę mp3.

Wszystko działa, a moje kable są teraz schowane w schowku. Otrzymuję połączenia telefoniczne na Blue&Me, słucham aplikacji telefonicznych na Media/Aux (i połączenia telefoniczne je przerywają), a moja biblioteka mp3 jest normalnie dostępna na Media/USB.

NIE roszczę sobie do tego żadnych zasług....wszystko pochodzi z innego miejsca na tym forum. Po prostu pomyślałem, że dobrze byłoby to jeszcze raz wyjaśnić. Niektórzy ludzie mieli szczęście z innymi odbiornikami Bluetooth; ale stwierdziłem, że Miccus nie musi być ręcznie uruchamiany ponownie za każdym razem, gdy uruchamiam samochód. Czytałem, że niektórzy ludzie mieli pecha z niektórymi pendrive'ami; Sandisk, którego używam, jest dość ogólny - typ z suwakiem do odsłonięcia złącza USB.

Włożyłem adapter Y dopiero dziś po południu, więc nie miałem go włączonego wystarczająco długo, aby udokumentować, że odbiornik Bluetooth się ładuje...ale inni udokumentowali, że otrzymuje wystarczające ładowanie, aby działać dalej.

Prawdopodobnie dam mu porządny trening w przyszły poniedziałek, kiedy będę musiał odbyć moją miesięczną 300-milową podróż.

Dzięki! Żeby się upewnić, że rozumiem... złącze Y USB służy do zasilania zarówno pendrive'a, jak i miccus z gniazda USB w schowku, prawda? Jeśli twoje utwory są na pendrive, jak je kontrolujesz (tj. odtwarzanie, wybór, zatrzymanie)? Mam bardzo podobne rozwiązanie, ale używam mojego iPhone'a, w kieszeni koszuli, gdzie przechowywana jest muzyka... Mogę go tam kontrolować, a miccus odbiera transmisję Bluetooth z mojego telefonu i odtwarza ją w systemie dźwiękowym samochodu.

Mam podobną konfigurację. Kupiłem dziwny wentylator z Amazon.com. Dostałem go z takim naprawdę dziwnym przejściem USB. Z boku przejścia był kabel zasilający. Odciąłem go i przylutowałem męskie złącze mini-USB do jego końca. To zasila Miccus. Przejście jest podłączone do portu USB w samochodzie. Na drugim końcu przejścia podłączam kabel do iPhone'a. Działa świetnie. Muszę tylko przerobić kabel i zrobić go teraz krótszym.

Image

Image

Wiem, że to stary wątek, czy znaleźliśmy lepszy sposób lub lepszy klucz sprzętowy do przesyłania strumieniowego dźwięku do urządzenia Blue&Me z 2012 roku?

Zgadzam się w 100%... Nie ma absolutnie żadnego powodu, dla którego miałoby to nie być możliwe. Fiat musi wziąć się w garść i zaktualizować oprogramowanie układowe.
FIAT nie stworzył oprogramowania układowego - zrobił to MicroSoft i już go nie tworzy.

Powodzenia w uzyskaniu pomocy od nich lub FIAT.

TEdolph

21 - 38 of 38 Posts