Fiat 500 Forum banner

ogólna lampka ostrzegawcza

62K views 6 replies 3 participants last post by  smark  
#1 ·
Cześć,
niedawno kupiłem 500c z 2012 roku - jak na razie wszystko dobrze - dużo frajdy z jazdy

Zauważyłem, że zapaliła się kontrolka ogólnego ostrzeżenia - więc poszedłem na forum, wyjaśniając prostą technikę rozwiązania problemu, ponieważ może to być czas na wymianę oleju. kroki: kluczyk w stacyjce (samochód nie pracuje), kilka powolnych naciśnięć pedału gazu i wyłączenie, wyjęcie kluczyka - przy następnym uruchomieniu powinno się wyłączyć -

Zrobiłem to kilka razy, bez powodzenia - czy powinienem założyć, że to jeden z innych potencjalnych problemów wymienionych w instrukcji? Jakieś podobne doświadczenia?

Dzięki z góry
johnnyu

#2 ·
Trzy pompy przepustnicy w ciągu dziesięciu sekund. Poinformuje również, że wymiana oleju jest wymagana przy uruchomieniu.

Czy otrzymujesz jakąś wiadomość przy każdym uruchomieniu? Czy masz zdjęcie, aby w 100% jasno było widać, jaką kontrolkę widzisz?

Jeśli tego nie powiedziałem (ale prawdopodobnie tak), witaj na forum.

#4 ·
dzięki - brak wiadomości na początku, żółty trójkąt z ! - po lewej stronie.
Szkoda, że to tylko olej, inne możliwe problemy...Awaria czujnika ciśnienia oleju silnikowegoAwaria oświetlenia zewnętrznegoInterwencja odcięcia paliwaOdcięcie paliwa niedostępneAwaria czujnika parkowaniaZ tych łatwo sprawdzić światła, w przeciwnym razie wizyta u dealera może być najlepszym rozwiązaniem. Świecące światła nie są krytyczne, gdy migają, samochód NIE powinien być prowadzony, więc przynajmniej nie jest to tak duży problem, jak mógłby być, wiesz.

#7 ·
Weź to pod uwagę.

Ogólne światło ostrzegawcze

Co to znaczy?
Jeśli zaświeci się ogólne światło ostrzegawcze, wystąpił któryś z następujących warunków:

Awaria czujnika ciśnienia oleju silnikowego

Awaria oświetlenia zewnętrznego

Interwencja odcięcia paliwa

Odcięcie paliwa niedostępne

Awaria czujnika parkowania

Jak to wpływa na mój pojazd?
Pojazd może być dotknięty na wiele sposobów. Sprawdź następujące systemy, jeśli kontrolka jest włączona; Awaria czujnika ciśnienia oleju silnikowego, Awaria oświetlenia zewnętrznego, Interwencja odcięcia paliwa, Odcięcie paliwa niedostępne, Awaria czujnika parkowania.

Co powinienem zrobić?
Jeśli kontrolka pozostaje zapalona podczas pracy silnika, Twój pojazd będzie zwykle nadawał się do jazdy, jednak jak najszybciej udaj się do autoryzowanego dealera w celu serwisu.