Fiat 500 Forum banner
41 - 56 of 57 Posts
Miałem ten sam problem. Ten samochód to złe wieści. Pozbyłem się go. Wszyscy ci właściciele Fiata źle diagnozują ten problem. TO MODUŁ. Dealer policzył mi 1300 $. Powodzenia. Rozładował mi też akumulator. Okropne.. Stargaze, proszę pozbądź się tego💩
Myślę, że mam ten sam problem - i że to moduł. Fiat nie był w stanie dostarczyć modułu zamiennego od ponad 5 miesięcy. Czy masz jakieś dodatkowe informacje na ten temat? Czy po prostu wymieniłeś moduł radia?

Nie jestem pewien, czy nadal jesteś na tej stronie, ale byłbym wdzięczny za wiadomość od ciebie, jeśli otrzymasz moją odpowiedź. Dzięki

Hej chłopaki i dziewczyny,

Jakiś czas temu zamieściłem poprawkę dla migającego licznika przebiegu - To prosta poprawka.

To działa u mnie, gdy wymieniłem fabryczne radio na radio Pioneer Double Din z rynku wtórnego.

1> Samochód jest wyłączony
2> Przekręć kluczyk w tryb akcesoriów, ale nie uruchamiaj samochodu
3> Włącz światła awaryjne, a następnie je wyłącz
4> Przekręć kluczyk do pozycji Off
5> Wyjmij kluczyk
6> Włóż kluczyk z powrotem, a przebieg ODO przestanie migać.

Mam nadzieję, że to komuś pomoże ......

Dzięki.....
Musiałem to zrobić dwa razy, ale zadziałało! Mój przebieg wynosił 126 195. To pierwszy raz, kiedy to się wydarzyło. Moja Fiona to Pop z 2015 roku.
Dzięki!

Musiałem to zrobić dwa razy, ale zadziałało! Mój przebieg wynosił 126 195. To pierwszy raz, kiedy to się wydarzyło. Moja Fiona to Pop z 2015 roku.
Dzięki!
Próbowałem tego kilka razy, ale to nie rozwiązało problemu. Mój system Blue & Me również nie działa. Spróbuję odłączyć zacisk ujemny, jak sugerowali inni, i mam nadzieję, że to rozwiąże problem.

Mama wraca do domu. Licznik kilometrów miga! O mój Boże! Co robić!!?? Czytałem o odłączaniu ujemnego zacisku akumulatora. Idź włączyć zapłon z odłączonym zaciskiem, aby rozładować pozostałe ładunki elektryczne. Wyłącz zapłon. Podłącz ponownie ujemny zacisk akumulatora. Włącz zapłon. Licznik kilometrów już nie miga. Mówię do mamy...."Wyślę ci rachunek". (Dealer chciał 300 tylko za spojrzenie na to.) Nie wiem, czy to naprawi na dłuższą metę, ale ona jest stara. Ile czasu mogło jeszcze pozostać..... :)

Ten problem pojawił się dziś spontanicznie w moim 500e z 2013 roku. Wyłączyłem samochód, poczekałem na trzask stycznika, a następnie odłączyłem ujemny zacisk akumulatora 12 V i ponownie podłączyłem. Zegar również się zresetował, ale licznik kilometrów przestał migać, a Blu&Me znowu zaczęło działać.

Cześć
To samo dzisiaj ze mną. Okazało się, że przepalił się bezpiecznik OBD 15A w schowku, wymieniłem go i wszystko jest w porządku.
Cześć Ed, do których bezpieczników 15 A się odnosisz? Mam Fiata 500 z 2015 roku, model północnoamerykański. W schowku nie ma skrzynki z bezpiecznikami.

Kupiłem Fiata 500 kilka tygodni temu z migającym licznikiem kilometrów i niedziałającym Bluetooth. Próbowałem odłączyć akumulator, ale to nie zadziałało. Wymieniłem moduł blue&me spod schowka na ten ze złomowiska, Bluetooth i USB działają teraz, ale migający licznik kilometrów pozostaje. Stary moduł był gorący/ciepły po wyjęciu (dwie, trzy godziny po wyłączeniu silnika), stąd znaleziono przyczynę rozładowywania się akumulatora.

@johnsun

Cześć, miałem ten sam problem w zeszłym tygodniu i go naprawiłem. Musisz wykonać wyrównanie proxy, aby dopasować moduł Body Control Module (BCM) do różnych komponentów samochodu, takich jak moduł Blue and Me, aby licznik przebiegu przestał migać.
Wyrównanie proxy było łatwe i zajęło kilka minut, gdy miałem sprzęt i aplikację.

Oto wątek

Mam Fiata 500 Sport z 2015 roku
Dziś przestało działać moje Blue&Me, a następnie ODO zaczęło migać. Potrzebuję pomocy w rozwiązaniu problemu. Proszę o pomoc!!
Czy rozwiązałeś problem?
Wiem, że to bardzo stare, ale właśnie miałem ten sam problem z tym samym modelem samochodu. Jestem w Australii, a dealer właśnie powiedział, że wymiana blue and me na nowe będzie kosztować 1250 $ 😭

Miałem ten problem spontanicznie w moim 500e z 2013 roku. Wyłączyłem samochód, poczekałem na trzask stycznika, a następnie odłączyłem ujemny zacisk akumulatora 12V i podłączyłem go ponownie. Zegar również się zresetował, ale licznik kilometrów przestał migać, a Blu&Me znowu zaczęło działać.
Zamierzam spróbować tego dzisiaj. Pojawia się jako pierwsze na liście łatwych rozwiązań, gdy szukasz problemu w Google. Zasadniczo reset baterii przed przejściem do droższych opcji.

Hej, chłopaki i panie,

Jakiś czas temu zamieściłem poprawkę do migającego licznika kilometrów - To proste rozwiązanie.

To działa u mnie, gdy wymieniłem fabryczne radio na radio After Market Pioneer Double Din.

1> Samochód jest wyłączony
2> Przekręć kluczyk w tryb akcesoriów, ale nie uruchamiaj samochodu
3> Włącz światła awaryjne, a następnie je wyłącz
4> Przekręć kluczyk do pozycji Off
5> Wyjmij kluczyk
6> Włóż kluczyk z powrotem, a przebieg ODO przestanie migać.

Mam nadzieję, że to komuś pomoże ......

Dzięki.....
Fckin geniusz!!!! Dziękuję !!!

41 - 56 of 57 Posts